Löydä kotikuntasi halvin laajakaista Laajakaistavertailu.fi sivun avulla.

perjantai 17. huhtikuuta 2009

Supermatrix - virtualisoitu tietokone

STT uutisoi tänään, että Finnet-liitto on aloittanut uuden hankkeen, jonka tavoitteena on tehdä tietokone tarpeettomaksi. Kunnianhimoa ja raflaavuutta ei hankkeelta ainakaan puutu. Hankkeen investointien on tarkoitus ylittää seuraavan kymmenen vuoden aikana yli miljardi euroa!

Hankkeen on ideoinut Finnet-liiton puheenjohtaja, Risto Linturi. Risto Linturi tunnetaan muun muassa "Radikaalit innovaatiot" nimisestä koulutusohjelmastaan Teknillisen korkeakoulun Dipolissa.

Finnet-liiton sivuilla todetaan aiheesta seuraavasti: Hanke tuo 100 megabitin yhteyden kotiin ja työpöydälle sekä tekee henkilökohtaisen tietokoneen tarpeettomaksi. Kyseessä on maailman ensimmäinen hanke, jossa operaattorin tarkoituksena on virtualisoida käyttäjän tietokone ja tarjota se palveluna. Hanke on saanut nimekseen Supermatrix.

Sadan megan ja sitä suuremmilla yhteysnopeuksilla tietokoneet voidaan koota operaattorin konehuoneeseen. Käyttäjän huoleksi jää näyttölaite, hiiri ja näppäimistö. Käyttäjän tietokone on virtuaalinen osa erittäin tehokasta tietokonejärjestelmää, joka on suoraan kiinni Internetin runkoverkossa. Käyttäjä saa tarvitessaan vaikkapa satakertaisen tehon nykyiseen verrattuna. Kaikki paikalliset sovellukset ovat välittömässä yhteydessä toisiinsa. Jokaisella Supermatrix-paikkakunnalla on oma alueellinen supertietokoneensa, johon uuden sukupolven sovellukset mahtuvat. Supermatrixissa niin varmuuskopiointi, laitehuolto, virusturva kuin käyttöjärjestelmäpäivitykset hoituvat ammattimaisesti. Käyttäjä näkee omat sovelluksensa ja oman työpöytänsä vaikka vaihtaisi päätelaitetta. Mobiili- ja etäkäytössä yhteys omaan työpöytään voidaan hoitaa helposti ja turvallisesti. Lisäksi käyttäjä voi vaihtaa käyttöjärjestelmää tai laajentaa muistia helposti."

Hankkeessa mukana olevia yhtiöitä:
AinaCom Oy
Alcatel-Lucent Suomi Oy
BCC Finland Oy
BaseN Oy
Cisco
Oy L M Ericsson Ab
Etelä-Satakunnan Puhelin Oy
FC Sovelto Oyj
Fujitsu Services Oy
Hewlett-Packard Oy
Oy International Business Machines Ab
Innofactor Oy
Nokia Siemens Networks Oy
Otavan Opisto
Softera Oy
Sun Microsystems Oy
Tieto Finland Oy
VMware

Linkki: Finnet valmistelee suurhanketta – mukana Tekes ja merkittävät järjestelmätoimittajat

Ei kommentteja:

Laajakaistavertailu.fi kertoo sinulle, millä operaattori on tarjota kotikuntasi halvin laajakaista.