Löydä kotikuntasi halvin laajakaista Laajakaistavertailu.fi sivun avulla.

sunnuntai 7. joulukuuta 2008

Uusi roskapostituksen tyyppi


Olin viikonlopun poissa koneelta ja kävin tänään läpi erilaisia blogeja ja linkkilistoja katsoakseni mitä maailmalla on viikonlopun aikana.

Todella monelle sivustolle oli ilmestynyt huomattava määrä referrer-linkkejä sivuille nimeltään Sexy Emilie, Sexy Lena ja John's Revenge. Näitä linkkejä löytyi keskustelufoorumeilta, blogeista ja IRC:stä.

Referrer-linkit sinänsä ovat kohtuullisen vanha juttu. Ideana näissä on tiivistetysti, että linkki on muotoa http://www.mainostajansivu.com/yksilöivätunnus=230. Tässä 230 on minut yksilöivä numerosarja. Jos lähetän tämän linkin kaverille ja hän klikkaa sitä, mainostaja antaa jotain minulle. Tällaista toimintaa kutsutaan englanniksi nimellä Affiliate Marketing. Perinteisissä referrer-linkeissä linkin lähettänyt taho on yritys, joka saa rahaa jonkin sivuston mainostamisesta.

Nyt tästä ilmiöstä on kuitenkin nostanut päätään uusi versio. Esimerkiksi Sexy Emilie -sivulla on kaksi kuvaa nuoresta viehättävän näköisestä naisesta. Sivulla kerrotaan, että mikäli haluan nähdä lisää vastaavia kuvia, minun tulee lähettää linkki http://www.sexyemilie.com/?id=398597 mahdollisimman monelle henkilölle. Mitä suurempi määrä ihmisiä klikkaa tuota linkkiä, sitä enemmän kuvia voin nähdä. Yhdestä klikkauksesta saan nähdä kuvat 3 ja 4, neljästä klikkauksesta kuvat 5 ja 6 ja viimein yli kolmestakymmenestä klikkauksesta saan nähdä kuuman videon.

Mainostajan kannalta tämä malli on turvallinen, sillä mainostaja ei itse syyllisty roskapostittamiseen. Lakien ja käyttöohjesääntöjen rikkomisen tekevät mainostajan puolesta sivuston käyttäjät.

Tämä mainostuslogiikka näyttää toimivan uskomattoman hyvin. Näiden kolmen sivuston (Sexy Emilie, Sexy Lena ja John's Revenge) linkkejä löytyi pikaisella vilkaisulla lähes kaikilta suomalaisilta keskutelufoorumeilta. Ihmiset rekisteröivät uusia nimimerkkejä vain lähettääkseen tämän linkin jollekin foorumille. Mitä ilmeisimmin linkkiä klikanneista ihmisistä melkoinen osa tekee saman vuorostaan.

Homma vielä paranee, sillä sivuilta löytyy suomalainen 0700-numero sekä tekstiviestinumero, jonne lähettämällä voi kuvat ja videon nähdä suoraan. 0700-numeroon soittaminen ja tekstiviestin lähettäminen maksaa sivuston mukaan kaksi euroa.

Olisi hauska tietää, kuinka suuri liikenne näillä sivustoilla on Suomesta ollut ja kuinka moni sivuilla kävijöistä on tilannut kertakäyttöisen salasanan tekstiviestillä.

Ps. Keskustelufoorumeita tutkimalla selvisi myöskin, että 30 klikkausta omaan linkkiinsä saaneet tai kahden euron salasanan nähneet ovat olleet hieman pettyneitä saamaansa "kuumaan videoon". Kysymyksessä on ilmeisesti ainakin Sexy Emilie -sivuston osalta n. viiden sekunnin klippi, jossa kuvan tyttö istuu webbikameran edessä, vaatteet päällä.

Ei kommentteja:

Laajakaistavertailu.fi kertoo sinulle, millä operaattori on tarjota kotikuntasi halvin laajakaista.