Löydä kotikuntasi halvin laajakaista Laajakaistavertailu.fi sivun avulla.

maanantai 8. joulukuuta 2008

Movie-TV kokemuksia

Helsinkiläinen Keskus-Video Oy on julkaissut uuden videovuokrauspalvelun osoitteessa http://www.movie-tv.fi.

Videovuokran hinta on kuusi euroa ja palvelu toimii minimissään 1 Mbit/s laajakaistayhteydellä. Palvelun valikoimissa on 250 eri elokuvaa.

Vastaavia Suomessa toimivia palveluita ovat esimerkiksi SF-Anytime ja Film2Home. Olen näistä käyttänyt itse aiemmin SF-Anytimea.

SF-Anytimeen verrattuna Movie-TV.fi yllättää positiivisesti sillä, että testielokuva alkaa pyöriä suoraan selainikkunassa Flash-laajennuksen avulla. SF-Anytimen kanssa on ollut melkoinen kikkailu, ennenkuin elokuvat saa toimimaan.

Huonona puolena palvelussa on hinta. Movie-TV:ssä elokuva maksaa 6 euroa, SF-Anytimessa elokuva maksaa yleensä 4 euroa.

Movie-TV.fi-sivuston lähdekoodit paljastavat, että sivusto on toteutettu Midgard CMS:ää käyttäen. Näinköhän Nemein Oy on teknisen toteutuksen taustalla?

Joka tapauksessa, kaikki Suomessa toimivat Internetin videovuokrauspalvelut kärsivät samasta ongelmasta - vuokrattavien elokuvien puutteesta. Filmtownin ja Makuunin haastaminen edellyttää, että valikoimat sisältävät kaikki hittielokuvat kivijalkaliikkeiden kanssa kilpailukykyiseen hintaan.

Luonnollisesti teknisen toteutuksen tulisi olla sellainen, että hieman kokemattomampikin käyttäjä saisi palvelun toimimaan.

Maksuhaluiselle elokuvien ystävälle paras tapa ladata elokuvia verkosta taitaa edelleenkin olla amerikkalaisen iTunesin käyttäminen, josta vuokraelokuvat irtoavat 2,99 dollarilla (n. 2,5 eurolla). Tämäkin ratkaisu vaatii kuitenkin pientä kikkailua, toisin kuin eräät muut ratkaisut.

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Kyseessä ei ole Nemeinin toteuttama palvelu, vaan tekniikasta vastaa Arttu Manninen. Pääkaupunkiseudulla on useita Midgard-ratkaisutoimittajia.

Laajakaistavertailu.fi kertoo sinulle, millä operaattori on tarjota kotikuntasi halvin laajakaista.