Löydä kotikuntasi halvin laajakaista Laajakaistavertailu.fi sivun avulla.

tiistai 2. joulukuuta 2008

3G-yhteyden jakaminen usean tietokoneen kesken

Kuten aiemmassa jutussani kerroin, ADSL- tai kaapelimodeemiyhteyden jakaminen useamman koneen kesken on varsin helppoa. 3G-yhteyksien kanssa tilanne on hieman kinkkisempi. Erityisen hankalaksi tilanne muodostuu, jos 3G-yhteys muodostetaan kännykän välityksellä. Itse koin tämän pari päivää sitten, kun molemmat kiinteät Internet-yhteyteni olivat poikki samaan aikaan. Tuolloinhan jouduin muodostamaan Internet-yhteyden kännykkäni välityksellä. Tuolloin pääsin itse omaalla konellani Internetiin, mutta parempi puoliskoni kaipasi myös Internet-yhteyttä omalle kannettavalleen.

Näyttää siltä, että olen löytänyt tähän ongelmaan ratkaisun. Kuulin ohjelmasta nimeltä JoikuSpot, joka tekee sopivin ominaisuuksin varustetusta matkapuhelimesta WLAN-tukiaseman. Ohjelmisto siis muodostaa kännykän 3G-yhteydellä Internet-yhteyden ja jakaa yhteyden edelleen kännykän WLAN-ominaisuutta hyödyntäen.

En ole itse vielä kyseistä ohjelmaa kokeillut, mutta ainakin Arctic Startupin Ville Vesterinen hehkutti JoikuSpottia kovastikin.

Palaan tarkemmin asiaan kun minulla on tästä omia käyttökokemuksia. Sitä odotellessa, lukekaa lisää Arctic Startupista.

Ei kommentteja:

Laajakaistavertailu.fi kertoo sinulle, millä operaattori on tarjota kotikuntasi halvin laajakaista.