Löydä kotikuntasi halvin laajakaista Laajakaistavertailu.fi sivun avulla.

keskiviikko 19. marraskuuta 2008

Päivitys 19.11.2008

Otin tänään käyttöön palvelussa ASP.NET Output Cache -ominaisuuden. Olen huomannut, että sivujen latautuminen on ollut ainakin itselläni usein varsin hidasta. Tämä johtuu siitä, että kantaan tehtävät SQL-kyselyt ovat varsin monimutkaisia ja siten aikaa vieviä.

Esimerkiksi pääsivulle on nyt asetettu seuraava direktiivi: <%@ OutputCache Duration="86400" VaryByParam="None" %>

Tämän avulla sivu pysyy sellaisenaan välimuistissa 86400 sekunnin ajan. Tämän pitäisi parantaa käyttökokemusta huomattavasti.

Tästä kuitenkin seuraa pieniä komplikaatioita sivuilla olevien tekstimainosten kanssa, mutta yritän keksiä siihenkin jonkun ratkaisun.

Saadun palautteen perusteella olen lisäksi muokannut hakutulossivua siten, että kunnan tiedot on poistettu. Sivu alkaa nyt suoraan hakutuloksista tekstillä "Laajakaista kaupunginnimi".

Tämäkään ei ollut ilman ongelmia. Mikäli haettua kaupunkia ei löydy, käyttämäni GridView-komponentin EmptyDataText-parametrin pitäisi palauttaa vastaus "Ei hakutuloksia". Näin ei kuitenkaan käy.

Lisäksi sivulla käytetään sIFR:n avulla Flash-fontteja, joista puuttuu ääkköset. Sen sijaan, että otsikossa lukee "Laajakaista Alahärmä", siellä lukeekin "Laajakaista Alahrm".

Yksi eteen, kaksi taakse...

Ei kommentteja:

Laajakaistavertailu.fi kertoo sinulle, millä operaattori on tarjota kotikuntasi halvin laajakaista.