Löydä kotikuntasi halvin laajakaista Laajakaistavertailu.fi sivun avulla.

lauantai 15. marraskuuta 2008

Laajakaistavertailu.fi päivitykset 15.11.2008

Päivitin tänään Laajakaistavertailu.fi-sivustoa. Tekemiäni muutoksia:
- siirsin kaikki alisivut yhteisen Masterpage-sivun alle
- vaihdoin navigaatiovalikossa käyttämääni tekniikkaa ja navigaation pitäisi nyt toimia kaikilla alisivuilla
- poistin etusivulta vapaasanahaun
- lisäsin uuden sivun laajakaistatekniikoista
- lisäsin kaikille sivuille nimen (Title)

Etusivun muutoksesta sen verran, että huomasin Google Analytics:stä, että monilla ihmisillä on ollut ongelmia vapaasanahaun kanssa. Osa ei ole kirjoittanut vapaasanakenttään hakutekstiä, osa on painanut väärää hakunappia ja lisäksi monet ovat päivittäneet sivua useaan kertaan.

Lisäksi "paikkakunta" sanana on johtanut selkeästi ihmisiä harhaan, sillä hakukenttään on kirjoitettu esimerkiksi kylien nimiä. Tietokantani pohjautuu kuitenkin kuntakohtaisiin tietoihin, joiten kylien nimillä haettaessa kanta on palauttanut vain tekstin "Ei hakutuloksia".

Toistaiseksi otin siis vapaasanahaun pois käytöstä. Mikäli onnistun kehittämään jonkin fiksumman logiikan siihen, laitan sen takaisin uudelleen tehtynä.

Navigaatiovalikon kanssa minulla oli paljon ongelmia. Yritin käyttää navigaation tekemiseen ASP.NET:n omaa asp:Menu-luokkaa, mutta en saanut sitä toimimaan halutusti.

Tämä luokkahan luo normaalisti siteMap:n pohjalta HTML-taulukoihin pohjautuvan navigaation. Käyttämässäni sivupohjassa (Clarity) on navigaatio toteutettu kuitenkin listana. Tämän vuoksi otin käyttöön ASP.NET-laajennuksen ASP.NET 2.0 CSS Friendly Control Adapters 1.0.

En kuitenkaan saanut tätä luokkaa toimimaan haluamallani tavalla. Ongelmat liittyvät siihen, että en saanut dokumentaatiosta tolkkua siitä, miten CSS:t olisi pitänyt tuohon rakentaa.

Onneksi Hong-Gang Chen (MSFT) oli niin ystävällinen, että rakensi minulle koodia, jolla sain navigaation toimimaan.

Ei kommentteja:

Laajakaistavertailu.fi kertoo sinulle, millä operaattori on tarjota kotikuntasi halvin laajakaista.