Löydä kotikuntasi halvin laajakaista Laajakaistavertailu.fi sivun avulla.

maanantai 10. marraskuuta 2008

Laajakaistan nopeustestit

Monta kertaa olisi hauska tietää, kuinka nopea oma laajakaistayhteys oikeasti on verrattuna siihen nopeuteen, mistä maksaa. Tämä on tärkeä tieto erityisesti ADSL-tyyppisten yhteyksien tapauksessa, joissa yhteyden laatu riippuu suuresti etäisyydestä lähimpään keskittimeen.

Paras löytämäni laajakaistan nopeustesti on Ruotsin viranomaisten sivusto http://www.bredbandskollen.se/

Sivu toimii siten, että klikkaat sivulla näkyvää isoa sinistä nappia, jossa lukee "Starta mätning". Järjestelmä testaa tämän jälkeen yhteytesi vasteajan, tiedostojen siirtonopeuden sisään ja tiedostojen siirtonopeuden ulos. Testissä kestää 1 Mbit/s laajakaistayhteydella alle 30 sekuntia.

Omat tulokseni olivat:
skicka 0,49 Mbit/sek (lähetysnopeus)
ta emot 0,97 Mbit/sek (latausnopeus)
Svarstid: 15 ms (vasteaika) Mätserver: Stockholm (mittauspalvelimen sijainti Tukholma)

Laajakaistayhteyteni nopeus vastaa siis hyvin tilaamaani nopeutta 1 Mbit/s / 512 kbit/s. Lisäksi liittymäni vasteaika on hyvin alhainen 15 millisekuntia.

Pari huomiota:
- testauspalvelimet sijaitsevat Ruotsissa
- ADSL-liittymien osalta on normaalia, että todellinen siirtonopeus on noin 87 % ilmoitetusta

Myös Suomesta löytyy joitakin laajakaistan nopeustestejä, mutta mielestäni ne eivät ole aivan yhtä hyviä. Paras suomalaisista nopeustesteistä on mielestäni Mäntsälän Sähkön laajakaistan nopeustesti.

Viestintävirastolla on oma virallinen nopeustestinsä nimeltään Nettimittari. Heidän mittarinsa on kuitenkin tietokoneelle ladattava ohjelma, joka vaatii lisäksi rekisteröitymistä palveluun. Mittarin pitäisi mahdollistaa tietojen vertaileminen muiden käyttäjien tulosten kanssa. Käytännössä tämä ei kuitenkaan ainakaan itselläni onnistunut.

Jos tiedät jonkun paremman nopeustestin, kerro siitä toki kommenteissa.

Ei kommentteja:

Laajakaistavertailu.fi kertoo sinulle, millä operaattori on tarjota kotikuntasi halvin laajakaista.