Löydä kotikuntasi halvin laajakaista Laajakaistavertailu.fi sivun avulla.

keskiviikko 19. marraskuuta 2008

Helsingin Sanomat ja tekijänoikeudetOheinen Helsingin Sanomien uutinen on herättänyt hieman ihmetystä Internetin keskustelupalstoilla. Helsingin Sanomat nimittäin linkittää uutisessaan Youtube-videoon, joka rikkoo BBC:n tekijänoikeuksia. Saman tempun teki aiemmin Helsingin Sanomien siteeraama Uusisuomi.fi, joka vieläpä upotti tekijänoikeuksia rikkovat videot uutisensa sekaan.

BBC käy jatkuvasti vastaavia videoita vastaan taistelua Youtubessa ja poistaa esimerkiksi uusimmat jaksot heti, kun niitä lataillaan Youtubeen. Youtubesta löytyy toki myös laillisia Top Gear -videoita Top Gearin omalta Youtube-kanavalta.

Samaa laittomien videoiden linkittämistä on harrastanut aiemmin myös Iltasanomat.

Wikipediaa lainatakseni: "Tekijänoikeusrikokseen voi syyllistyä, jos tekijänoikeuden loukkaus tapahtuu ansiotarkoituksessa ja teko on omiaan aiheuttamaan huomattavaa haittaa tai vahinkoa."

Eikö Helsingin Sanomat ja Iltasanomat ole tehnyt tämän videoiden linkittämisen nimenomaan ansiotarkoituksessa ja eikö siitä aiheudu huomattavaa haittaa tai vahinkoa BBC:lle?

Ei liene pelkoa, että Helsingin Sanomat joutuisivat tempauksestaan kärsimään. Yksityishenkilön tehdessä saman tempun ilman ansiotarkoitusta seurauksena olisi todennäköisesti tuhansien eurojen sakot.

Ei kommentteja:

Laajakaistavertailu.fi kertoo sinulle, millä operaattori on tarjota kotikuntasi halvin laajakaista.